Om oss

Foreningen Tekstallianse ble stiftet i 2019 på Litteraturhuset i Bergen som en partipolitisk uavhengig interesse-, kompetanse. og samarbeidsorganisasjon for litteraturfeltet i Vestland fylke. Ved årsmøtet i 2020 ble området vårt utvidet, og Rogaland fylke ble inkludert. 

Tekstallianse har til formål  å fremme skriftkulturen på Vestlandet. Programmet og aktivitetene skal utvikles i samarbeid med relevante miljøer, og skal bidra til kompetanseheving, bedre vilkår for produksjon og formilding av litteratur samt styrking av profesjonelle bransjeaktører.

Tekstallianse sitt hovedkontor finner man i Markeveien 4b i Bergen, sammen med Tekstallmenningen sin butikk og arena for tidsskrift og småforlag. Vi holder åpent hverdager 10.00 -15-00.

Navnet

Tekstallianse ble første gang brukt i 2008, som navnet på en messe for små, mellomstore, uavhengige og idealistiske aktører innenfor litteratur i Norden. Tekstallianse var en videreføring av idéinnholdet i Bergensbrag i Bergen 2004 og København 2006, som samlet norske og danske småforlag og tidsskrifter, etter initiativ av Gasspedal og Apparatur.

Når den nye foreningen viderefører navnet Tekstallianse, knyttes bånd tilbake til de siste 15 årenes kollektive innsats for småforlag, tidsskrifter og aktivistisk arbeid med litteratur.

 

Styret

Ingvild Ystanes (styreleder)
Litteratursymposiet i Odda

Ane W. Wathne
Boksalongen

Øystein Vidnes
Designer, forfatter, oversetter og illustratør

Iselin Kleppestø Thorsen
Hertervig forlag/Bokhuset

Mathias R. Samuelsen
NTNU/BeijingTrondheim

Grethe Fatima Syèd
Litteraturviter, oversetter og forfatter

Robin Van de Walle
Forfatter

                                                     

Administrasjonen

Inga Moen Danielsen
Daglig Leder
E-post: inga@tekstallianse.org
Tlf: 984 92 514

Foto: Mario de la Ossa

Patrick Petterson
Prosjektmedarbeider
E-post: patrick@tekstallianse.org

Foto: Mario de la Ossa

Eirik Bø
Prosjektleder Rogaland fylke
E-post: eirik@tekstallianse.org

Janne Karin Støylen
Prosjektleder Sogn & Fjordane (tidl.)
E-post: janne.karin@tekstallianse.org

Tekstallianse er støttet av Kulturrådet, Vestland fylkeskommune, Rogaland fylkeskommune, Bergen kommune, Stavanger kommune og Fritt Ord.