Om oss

Foreningen Tekstallianse ble stiftet i 2019 på Litteraturhuset i Bergen som en partipolitisk uavhengig interesse-, kompetanse. og samarbeidsorganisasjon for litteraturfeltet i Vestland fylke. Ved årsmøtet i 2020 ble området vårt utvidet, og Rogaland fylke ble inkludert. 

Tekstallianse har til formål  å fremme skriftkulturen på Vestlandet. Programmet og aktivitetene skal utvikles i samarbeid med relevante miljøer, og skal bidra til kompetanseheving, bedre vilkår for produksjon og formilding av litteratur samt styrking av profesjonelle bransjeaktører.

Tekstallianse sitt hovedkontor finner man i Markeveien 4b i Bergen, sammen med Tekstallmenningen sin butikk og arena for tidsskrift og småforlag. Vi holder åpent hverdager 10.00 -15-00.

Navnet

Tekstallianse ble første gang brukt i 2008, som navnet på en messe for små, mellomstore, uavhengige og idealistiske aktører innenfor litteratur i Norden. Tekstallianse var en videreføring av idéinnholdet i Bergensbrag i Bergen 2004 og København 2006, som samlet norske og danske småforlag og tidsskrifter, etter initiativ av Gasspedal og Apparatur.

Når den nye foreningen viderefører navnet Tekstallianse, knyttes bånd tilbake til de siste 15 årenes kollektive innsats for småforlag, tidsskrifter og aktivistisk arbeid med litteratur.

 

Styret

Oda Malmin (styreleder)
Forfatter, filolog og frilanser

Øystein Vidnes
Designer, forfatter, oversetter og illustratør

Mathias R. Samuelsen
NTNU/BeijingTrondheim

Grethe Fatima Syéd
Litteraturviter, oversetter og forfatter

Robin Van de Walle
Forfatter, litteraturformidler

Marjam Idriss
Forfatter og oversetter

Tora Hope
Redaktør, kommunikasjonsrådgiver, utdannet journalist og samfunnsgeograf                                      

Administrasjonen

Anne Arnesen Mørch
Daglig leder
E-post: anne@tekstallianse.org
Tlf: 97 05 74 33

Eirik Bø
Prosjektleder Rogaland fylke
E-post: eirik@tekstallianse.org

Iselin Kleppestø Thorsen
Prosjektleder Rogaland fylke
E-post: iselin@bokhusetstavanger.no

Tekstallianse er støttet av Kulturrådet, Vestland fylkeskommune, Rogaland fylkeskommune, Bergen kommune, Stavanger kommune og Fritt Ord.