Kunstnerresidenser

Vi har startet på en oversikt over kunstnerresidenser, både på Vestlandet, andre steder i Norge og internasjonalt. Dersom du kjenner til andre relevante residenser, send oss gjerne en mail så vi kan legge dem til i vår oversikt.

Rogaland

Obrestad fyr

Hå kommune

Tilbudet omfatter to ulike enheter: Fyrmesterboligen med eget kjøkken, en stue og tre soverom og hybelen med kjøkken, bad og soverom med én seng.
Les mer om Obrestad fyr her.

Utsira fyr

Utsira kommune

Kunstnerleiligheten er i en nyoppusset tomannsbolig fra slutten av 1950-tallet, med stue, kjøkken, arbeids- og utstillingslokale, bad og to soverom med fire sengeplasser.
Les mer om Utsira fyr her.

Bølgen

Utsira kommune

Leiligheten ligger ved havnen i Nordevågen der rutebåten Utsira anløper. Den er bygget i 2011, er på 85 kvm. og har flott havutsikt.
Les mer om Bølgen her.

Frida Hansens hus

Stavanger kommune

Stavanger kommune, kulturavdelingen disponerer en velutstyrt kunstnerleilighet til utleie for besøkende kunstnere i Frida Hansens hus. Leiligheten er lokalisert i Hillevåg bydel. Rogaland kunstsenter koordinerer løpende tildeling på oppdrag fra Stavanger kommune.
Les mer om Frida Hansens hus her.

Kunstnerleilighet i Gamle Stavanger

Stavanger kommune

Stavanger kommune har en leilighet og atelier for kunstnere i Øvre Strandgate 66. Leiligheten i 2. etasje er 76 m2 og er delvis møblert. Den inneholder stue, kjøkken, bad, toalett og to soverom. Leiepris er 2 000 kroner per uke.
Les mer om leiligheten her.

Kontor på Kiellandsenteret

Stavanger kommune

Forfattere og skribenter med tilknytning til Rogaland eller som har oppdrag for Sølvberget eller i Stavanger gis fortrinnsrett til bruk av disse rommene for skriveperioder, samarbeidsprosjekter, møter og for kortere opphold i Stavanger. Kontorene kan brukes av alle som jobber med å produsere tekst i en eller annen form, enten det er romaner, fagbøker, tegneserier, filmmanus, sangtekster eller lignende. Rommene kan lånes på timebasis, men det er også mulighet for å benytte seg av tilbudet over lengre perioder.

Les mer om kontoret her.

Vestland

T-Yard Writers Residency

Bergen kommune

Et 3 ukers opphold i en leilighet i Bergen sentrum. Det gis et stipend for å dekke tekstproduksjon, reise- og matutgifter, m.m.
Les mer om T-Yard her.

Bergsliskorane

Eidfjord kommune

Et kortere opphold i kunstnerboligen Bergsliskorane, hjemmet til Nils Bergslien og familien.
Les mer om Bergsliskorane her.

Jakob Sande-tunet

Dale i Sunnfjord

Et opphold fra en uke opp til 2 måneder. Det er gratis leieutgifter, hvor kunstnerne oppfordres til å invitere til et arrangement under oppholdet, for eksempel en litteratursalong, for å dele hva de jobber med. 
Les mer om Jakob Sande-tunet her.

Internasjonalt

Berlin

Hardanger Kunstlag

Et opphold i Berlin på mellom 2 uker og 3 måneder. Profesjonelle kunstnere og produsenter i eller med tilknytning til Hardanger samt distriktskommunene i Vestland fylke, kan søke om opphold. Tilbys av Hardanger Kunstlag, Hardangerkommunene og Vestland fylke.
Les mer om oppholdet her.

Berlin

Stavanger kommune

Stavanger kommune stiller en leilighet i Berlin til disposisjon for profesjonelle kunstnere som har sitt virke i Stavanger. Kunstnerleiligheten skal gi kunstnere mulighet til å videreutvikle sitt kunstneriske arbeid i et internasjonalt miljø og utvikle nettverk i Berlin.

Profesjonelle kunstnere og kulturarbeidere kan søke om arbeidsopphold i leiligheten. Ordningen er tverrfaglig og oppholdet er gratis. 
Les mer om leiligheten her.