Workshop i spillkritikk

Velkommen til workshop med spillkritiker Kenneth Flage som vil gi en innføring i spillkritikk, og hva som skiller den fra journalistikk og andre former for kulturkritikk. 

Praktisk informasjon: 

Tid: Torsdag 23. mars 2023 kl. 17.30-19.30

Sted: Spillhuset Bergen, Veiten 3

Workshopen er en generell innføring i spillkritikk, og et godt sted å begynne om du har en kritikerspire i deg. Den vil fokusere på spillkritikk i aviser/magasiner, men det du lærer her kan fint overføres til å jobbe med andre medietyper. Det vil være mye tid til spørsmål og diskusjon underveis. Workshopen er nybegynnervennlig, men det er anbefalt at du er komfortabel med å kommunisere gjennom tekst og bilder, og er interessert i å skrive.

Gratis. 

Arrangementet har begrenset antall plasser. 

Påmelding registreres her. 

Bakgrunn: 

Dataspillene har vokst seg til å bli et gigantisk marked, og stadig flere mennesker oppdager gleden i gode spillopplevelser. Det finnes i dag mer enn 3 milliarder gamere i verden, og mer enn 90% av alle under 18 i Norge gamer. Spillene er derfor en viktig kilde for underholdning, kunnskap, og sosiale opplevelser for de aller fleste av oss – særlig for de som vokser opp og snart skal ta over verden.

Samtidig har de tradisjonelle mediene valgt å gradvis avvikle sin dekning av spillene, og overlatt dem til internasjonale spillsider, blogger og Youtube-kanaler. 


Det er derfor et skrikende behov for spilljournalister og spillkritikere; mennesker som kan holde spillutviklerne i ørene, veilede forbrukere til gode spillopplevelser, fortelle gode og interessante historier og løfte frem viktige debatter om spillene og spillkulturen, og heve spillfeltet og kvaliteten på spillene gjennom konstruktiv kritikk.

Om kursholder: 

Kenneth Flage er utdannet medieviter, har jobbet som medielektor, og har ti års erfaring som spillkritiker og spilljournalist for norske aviser og nettsider.

Om arrangørene: 

Tekstallianse er et regionalt nettverk for litteratur, tidsskrift og kritikk på Vestlandet.
Spillhuset Bergen er et kulturhus for spill og spillkultur, og en sosial arena for barn, ungdom og unge voksne.

Påmelding:
https://forms.monday.com/forms/0e16cfe492480ba468ef4254c26c0238?r=use1

Dato

23 mar 2023
Utløpt!

Tid

17:30 - 19:30

Sted

Spillhuset Bergen
Veiten 3, 5012 Bergen
Nettsted
https://www.spillhus.no

Arrangør

Tekstallianse
E-post
kontakt@tekstallianse.org