Trond Giske – Makta Rår // Visning og ettersnakk med Balansekunst og Tekstallianse

Eksklusiv FØRPREMIERE av dokumentarfilmen TROND GISKE – MAKTA RÅR i samarbeid med BALANSEKUNST.
—-
UpNorth Film i samarbeid med Balansekunst (www.balansekunstprosjektet.no) har gleden av å invitere til førpremiere med ettersnakk i Bergen torsdag 10. mars kl. 18:15. Etter visningen blir det en samtale mellom Eivind Breilid fra Balansekunst og Inga Moen Danielsen, daglig leder i Tekstallianse.
Foreningen Balansekunst er et samarbeid mellom over 100 norske kunst- og kulturorganisasjoner som jobber for et likestilt og mangfoldig kulturliv.
—-
Kjøp billetter her:
https://www.bergenkino.no/showtime/1939244
—-
«Trond Giske – Makta rår» gir et unikt innblikk i Norges mest omtalte #metoo-sak. Det er en film om ukultur, om hvordan makt gjør blind, og om hvor lett det er for makthavere å bevare konsensus gjennom fortielser og taushet. Filmen kommer på kino i hele landet fra 11. mars.
Det er over 20 år siden filmskaper Håvard Bustnes for første gang begynte å tenke på å lage en film om Trond Giske, en av Norges mest lovende unge politikere. Ideen var å filme fram til han kanskje ble statsminister, men han svarte aldri på henvendelsen. Trond Giske fortsatte klatringen på den politiske karrierestigen. Alle snakket om hans suksess og store politiske talent, men så begynte det å gå rykter om upassende «damehistorier». Et voldsomt mediepress, varsler, videolekkasjer og påstander om maktkamp ledet til at Giske trakk seg som nestleder i AP.
Hvordan kunne det ha seg at det stadig vekk dukket opp nye historier? Og hvordan kunne historiene fortsatt ignoreres og varslene bagatelliseres? Etter at media publiserte de første anklagene mot Trond Giske om seksuell trakassering i 2017, tok Bustnes kontakt på nytt. Noen måneder senere svarte Giske. Nå var han villig til å møtes.
Filmen hadde sin festivalpremiere under TIFF – Tromsø Internasjonale Filmfestival, og har allerede fått gode anmeldelser som terningkast 5 i både NRK Filmpolitiet, Adresseavisen og Avisa Nordlys.
—-
Visningen er et samarbeid mellom foreningen Balansekunst og UpNorth Film. Balansekunst er en samlende ressurs for hele kunstfeltet, fra musikk og scenekunst til billedkunst og fotografi, og legger et bredt mangfoldsbegrep til grunn for sitt likestillingsarbeid. Foreningen er dermed en pådriver for likestilling og mangfold knyttet til blant annet kjønn, kjønnsidentitet- og uttrykk, seksuell orientering, etnisitet, funksjonsevne, alder og klassebakgrunn.

Dato

10 mar 2022
Utløpt!

Tid

18:15 - 20:15

Sted

Bergen Kino