TIDSSKRIFTLESESIRKEL

Tekstallmenningen inviterer til vår nye tidsskriftlesesirkel for deg som ikke har norsk som førstespråk.
Den første lesesirkelen ledes av Osama Shaheen, grunnlegger og redaktør for arabisk-norsk telegram DER, og tar utgangspunkt i teksten Når farmasøyten blir langer: den hemmelige jakta på abortpiller i Egypt av Mirhan Fouad fra DER 01/2022.
Abort blir en farlig affære når det kriminaliseres og man fjerner tilgang på abortpiller. Ifølge WHO dør mer enn 68 000 kvinner hvert år i forbindelse med utrygg abort.
Hvem eier kroppen min? Gud? Staten? Familien min? Vaktene ved inngangen til
blokka? Alle disse? Å eie kroppen vår betyr at vi selv bestemmer om vi vil ha barn
eller ei. Det betyr at vi selv avgjør hvem vi ligger med, og at vi kan bevege oss fritt i
offentligheten uten frykt eller restriksjoner.
Det er gratis å delta på lesesirkelen, og deltakere kan få et gratis eksemplar av tidsskriftet på forhånd. Påmelding innen 15. januar til ganime@tekstallmenningen.no
OM TIDSSKRIFTLESESIRKELEN:
Månedlig, gratis lesesirkel som tilbyr et rom for å snakke sammen og reflektere rundt ulike tekster fra norske tidsskrifter. Hvert møte vil ta utgangspunkt i en tekst deltakerne leser på forhånd. Lesesirklene skal ledes av redaktører, skribenter eller fagpersoner, og deltakerne kan stille både språklige og faglige spørsmål. Samtalene vil foregå på norsk, og alle nivåer av norskferdigheter er hjertelig velkomne.
På tidsskriftlesesirkelen kan du som ikke har norsk som ditt førstespråk diskutere viktige tema og spørsmål om samfunn, kultur, kunst og politikk.

Dato

19 jan 2023
Utløpt!

Tid

18:00 - 20:00

Sted

Bergen Offentlige Bibliotek
Strømgaten 6, 5015 Bergen
Nettsted
https://bergenbibliotek.no