Tidsskriftlesesirkel #6: Med Abduweli Ayup og teksten «Kampen for det frie ordet»

Torsdag 15. juni 2023 inviterer Tekstallmenningen til Tidsskriftlesesirkel nr 6 for deg som ikke har norsk som ditt førstespråk!

Den uiguriske lingvisten Abduweli Ayup har skrevet teksten «Kampen for det frie ordet» for neste utgave av tidsskriftet Prosa. Teksten handler om hvordan Kinas språkpolitikk har ført til stadige skifter av skriftsystem for uigurisk; fra arabisk til kyrillisk, latinsk og uigurisk-arabisk. Abduweli Ayup forteller om hvordan opplevelsen av dette formet hans sterke engasjement for å bevare uigurisk språk og historie:

«Nå står vi overfor en språkkrise der barna ikke lenger lærer morsmålet sitt. Angrepet mot skriftspråket som min familie og alle andre uigurer har vært utsatt for de siste 70 årene, har endret form og blitt enda hardere. Et alfabet som nasjonen vår har brukt i over tusen år, har blitt tatt fra oss, og det er ennå for tidlig å si noe om hvilket skadeomfang vi står overfor nå som neste angrep treffer oss – denne gangen for å ta fra oss talespråket vårt.»

Tidsskriftlesesirkelen vil foregå på norsk og alle nivåer av norskferdigheter er hjertelig velkommen. Det er gratis å delta på lesesirkelen, og deltakere kan få et gratis eksemplar av tidsskriftet Prosa nr 3/23 på forhånd. Utgaven kan hentes i våre lokaler i Markeveien 4b i Bergen mandag-fredag kl 10-15.

Påmelding til lesesirkel sendes til ganime@tekstallmenningen.no
Du er også velkommen til å delta uten påmelding.

Tidsskriftlesesirkelen er støttet av Bergesenstiftelsen og Bergen kommune.

Dato

15 jun 2023
Utløpt!

Tid

18:00 - 20:00

Sted

Tekstallmenningen
Markeveien 4B

Arrangør

Tekstallianse
E-post
kontakt@tekstallianse.org

Andre Arrangører

Tekstallmenningen
Nettsted
Tekstallmenningen