Tidsskriftlesesirkel #5: Med Emil Perron og teksten «Kinakål, eller frem og tilbake igjen» av Ben Wenhou Yu

Tekstallmenningen inviterer til Tidsskriftlesesirkel for deg som ikke har norsk som ditt førstespråk.

Mandag 22. mai 2023 vil redaktør, skribent og kunstner Emil Perron lede en samtale om teksten «Kinakål, eller frem og tilbake igjen» som Ben Wenhou Yu skrev for tidsskriftet Røyst #16.

Bergen-shanghaineseren Ben Wenhou Yu forteller i teksten om livet som kunstner i Bergen – en by som er stor nok til at ting kan skje, men samtidig liten nok til at man kan beholde oversikten. Sett utenfra kan det virke besynderlig å drive kulturutveksling på provinsielt nivå, men for Ben Wenhou Yu er små forhold et godt utgangspunkt for store ambisjoner. 

Han er utdannet arkitekt, men har etter hvert etablert seg som kulturarbeider i Bergen. 

«Selv fikk jeg ikke være med å bestemme hva jeg skulle bli i fremtiden. Det er ganske vanlig i Kina, og kanskje også i andre østasiatiske land, at foreldre tar yrkesvalg på vegne av sine egne barn. Barna selv er for opptatt med å bestå Gaokao. Alle tror at om man taper i Gaokao, blir man en taper resten av livet.»

Emil Perron er skribent, medredaktør i tidsskriftene Røyst og Salongen og kunstner. Emil er utdannet filosofisk praktiker (dialog) i regi av Norsk selskap for filosofisk praksis (nsfp.no) og arbeider til vanlig som daglig leder for Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn Bergen. 

Velkommen til Tekstallmenningens Tidsskriftlesesirkel #5. Samtalen vil foregå på norsk og alle nivåer av norskferdigheter er hjertelig velkommen.

Det er gratis å delta på lesesirkelen, og deltakere kan få et gratis eksemplar av tidsskriftet Røyst #16 på forhånd. Det kan hentes i vårt nye lokale i Markeveien 4B mandag-fredag kl 10-15. 


Påmelding til lesesirkel sendes til ganime@tekstallmenningen.no

Du er også velkommen til å delta uten påmelding. 

Tidsskriftlesesirkelen er støttet av Bergesenstiftelsen og Bergen kommune.

Dato

22 mai 2023
Utløpt!

Tid

18:00 - 20:00

Sted

Tekstallmenningen
Markeveien 4B