Tidsskriftlesesirkel #4: Med Ellen Lange og teksten «Det skeiveste året» av Bjørn Hatterud

OBS: Endring i arrangement!

Tidsskriftlesesirkel #4 skulle opprinnelig ledes av skribent Bjørn Hatterud, men han har dessverre måtte melde avbud. Vi er glade for å melde at redaktøren for tidsskriftet Museum, Ellen Lange, har takket ja til steppe inn og lede samtalen!


Torsdag 20. april 2023 vil Ellen Lange lede en samtale rundt teksten «Det skeiveste året» som Bjørn Hatterud skrev for tidsskriftet Museum #4/2022.

Teksten «Det skeiveste året» handler om hvordan homofiles liv har blitt forsøkt tiet i hjel i samfunnet, men hvordan skeive har likevel alltid  har eksistert og virket. Gjennom Skeivt kulturår har vi fått se spor etter disse livene som ikke ble synliggjort i sin egen samtid. Denne synliggjøringen av skeive har ikke alltid gått smertefritt. Hatterud skriver i teksten:

Hvorfor var det blitt så mange av oss på så kort tid? Utviklingen plaget mange. Diagnostiseringen av homofili hadde falt bort få år før, de fleste trodde ikke lenger på djevelen, og da ble det viktig å finne andre årsakssammenhenger. Det måtte være en sosial smitteeffekt! I USA pleide kristenkonservative å si at «homofile reproduserer seg ikke, de rekrutterer».

Teksten vil bli diskutert på Tekstallmenningens Tidsskriftlesesirkel #4. Samtalen vil foregå på norsk og alle nivåer av norskferdigheter er hjertelig velkommen.

Det er gratis å delta på lesesirkelen, og deltakere kan få et gratis eksemplar av tidsskriftet Museum #4/2022 på forhånd. 

Påmelding til lesesirkel sendes innen 20. april 2023 til: ganime@tekstallmenningen.no

Tidsskriftlesesirkelen er støttet av Bergesenstiftelsen og Bergen kommune.

Dato

20 apr 2023
Utløpt!

Tid

18:00 - 20:00

Sted

Bergen Offentlige Bibliotek
Strømgaten 6, 5015 Bergen
Nettsted
https://bergenbibliotek.no

Arrangør

Tekstallmenningen
Nettsted
Tekstallmenningen