Tidsskriftlesesirkel #3

Tekstallianse inviterer sammen med Tekstallmenningen til tredje utgave av Tidsskriftlesesirkel for deg som ikke har norsk som ditt førstespråk.

Torsdag 09. mars 2023 vil aktivist, leser og skribent Rahiima Mahamuud lede samtale rundt teksten “Er kollektiv kjærlighet en forutsetning for politisk endring?” av Lara Okafor, som var publisert i tidsskriftet Fett 4/2022. 

Teksten handler om kjærlighet, aktivisme, politikk og hva som skal til for å få til virkelig endring i samfunnet. Ifølge Erich Fromm er kjærlighet “viljen til å strekke seg selv for å nære sin egen eller noen andres spirituelle vekst.” Kjærlighet er dermed noe vi GJØR, ikke noe vi bare føler. 

“Hvordan ser kjærlighet ut når man prøver å få til politisk endring? Å sende en ekstra melding for å spørre hvordan det går når noen ikke har klart å møte opp” skriver Okafor i artikkelen. 

Teksten vil bli diskutert på Tekstallmenningens Tidsskriftlesesirkel. Samtalen vil foregå på norsk, men alle nivåer av norskferdigheter er hjertelig velkommen.

Det er gratis å delta på lesesirkelen, og deltakere kan få et gratis eksemplar av tidsskriftet FETT på forhånd. Påmelding til lesesirkel sendes innen 09. mars til: ganime@tekstallmenningen.no

Tidsskriftlesesirkelen er støttet av Bergesenstiftelsen og Bergen kommune.

Dato

09 mar 2023
Utløpt!

Tid

18:00 - 20:00

Mer info

Påmelding

Sted

Bergen Offentlige Bibliotek
Strømgaten 6, 5015 Bergen
Nettsted
https://bergenbibliotek.no

Arrangør

Tekstallmenningen
Nettsted
Tekstallmenningen