Tidsskriftlesesirkel #2: Vibeke Koehler

Tekstallmenningen inviterer til andre utgave av vår nye tidsskriftlesesirkel for deg som ikke har norsk som ditt førstespråk.

Torsdag 16. februar 2023 inviterer vi den iranske kunstneren Mona Tahani og forfatter Vibeke Koehler til å lede en samtale rundt teksten «Kvinner! Liv! Frihet!» av Anett Kilén Kennedy, som ble publisert i tidsskriftet PLNTY. I artikkelen intervjues Mona Tahani, og hun snakker om iranske kvinners rettigheter og måten dette temaet reflekteres i kunsten hennes.

Fra artikkelen:
«Iranske kvinner er mer aktive i samfunnslivet enn mange av sine søstre i Midtøsten. Universitetsstudier ble åpnet for kvinner på 1930-tallet. I dag er 60 prosent av dem høyt utdannet. De fikk stemmerett i 1963 og spilte en viktig rolle under revolusjonen i 1979 (…).»

Likevel er det moralpoliti i Iran som påser at alle kvinner er tilstrekkelig tildekket. Hva gjør dette med samfunnet, med friheten og med kunsten?

Dette og mye mer vil bli diskutert på Tidsskriftlesesirkelen. Samtalen vil foregå på norsk, men alle nivåer av norskferdigheter er hjertelig velkommen.

Det er gratis å delta på lesesirkelen, og deltakere kan få et gratis eksemplar av tidsskriftet PLNTY på forhånd.

Påmelding innen 15. februar sendes til ganime@tekstallmenningen.no

Dato

16 feb 2023
Utløpt!

Tid

18:00 - 19:30

Sted

Bergen Offentlige Bibliotek
Strømgaten 6, 5015 Bergen
Nettsted
https://bergenbibliotek.no