Tidsskriftlesesirkel #17 med H magasin

Torsdag 13. juni 2024 inviterer Tekstallmenningen og Tekstallianse igjen til tidsskriftlesesirkel for deg som ikke har norsk som ditt førstespråk. Lesesirkelen vil foregå i Tekstallmenningens lokaler i Markeveien 4 i Bergen.

Tidsskriftlesesirkel nr 17 vil ta for seg teksten «ABS (til) tenåringstyranniet» av Kathleen Lillo-Stenberg, som var publisert i H magasin nr 01/2024. Teksten handler om ungdommens sorteringssamfunn; om hvordan unge må være pene, kule, rike og flinke, og at det er nulltoleranse for å gjøre «feil». 

Lesesirkelen ledes av Berit Sandvei. Hun har magistergrad i latinamerikansk historie, og er særlig opptatt av hvordan kriser i et samfunn påvirker det kollektive minnet. Sandvei har tidligere vært forlagsredaktør hos Fagbokforlaget, og hun underviser i norsk som andrespråk ved Folkeuniversitetet.

Samtalen på Tidsskriftlesesirkelen vil foregå på norsk, og alle nivåer av norskferdigheter er hjertelig velkommen. Det er gratis å delta og deltakere kan få et gratis eksemplar av tidsskriftet på forhånd. Dette kan hentes hos Tekstallmenningen i Bergen før lesesirkelen. Artikkelen som skal diskuteres ligger også åpent tilgjengelig her: https://www.hmagasin.no/abc-til-tenaringstyranniet

Det er ikke et krav å være påmeldt på arrangementet; her er det lov å bare stikke innom.

Tidsskriftlesesirkelen er støttet av Bergesenstiftelsen og Bergen kommune.

Dato

13 jun 2024
Utløpt!

Tid

18:00 - 20:30

Sted

Tekstallmenningen
Markeveien 4B

Arrangør

Tekstallianse
E-post
kontakt@tekstallianse.org

Andre Arrangører

Tekstallmenningen
Nettsted
Tekstallmenningen