Tidsskriftlesesirkel #16 med Prosa

Torsdag 30. mai 2024 inviterer Tekstallmenningen og Tekstallianse igjen til tidsskriftlesesirkel for deg som ikke har norsk som ditt førstespråk. Lesesirkelen vil foregå i Tekstallmenningens lokaler i Markeveien 4B i Bergen.

Tidsskriftlesesirkel nr. 16 vil ta for seg tekster om afghanske kvinners kamp mot Taliban, som var publisert i tidsskriftet Prosa 6/2023. Selv om Taliban har gjort det forbudt å demonstrere offentlig i Afghanistan kjemper kvinner fortsatt mot styresmaktenes overgrep, og for jenters rettigheter og frihet. 

Samtalen vil foregå på norsk, og alle nivåer av norskferdigheter er hjertelig velkommen. Det er gratis å delta og deltakere kan få et gratis eksemplar av Prosa på forhånd. Dette kan hentes hos Tekstallmenningen i Bergen før lesesirkelen.

Lesesirkelen ledes av Berit Sandvei. Hun har magistergrad i latinamerikansk historie, og er særlig opptatt av hvordan kriser i et samfunn påvirker det kollektive minnet. Sandvei har tidligere vært forlagsredaktør hos Fagbokforlaget, og hun underviser i norsk som andrespråk ved Folkeuniversitetet.

Det er ikke et krav å være påmeldt på arrangementet; her er det lov å bare stikke innom.

Tidsskriftlesesirkelen er støttet av Bergesenstiftelsen og Bergen kommune.

Dato

30 mai 2024

Tid

18:00 - 20:30

Sted

Tekstallmenningen
Markeveien 4B

Arrangør

Tekstallianse
E-post
kontakt@tekstallianse.org

Andre Arrangører

Tekstallmenningen
Nettsted
Tekstallmenningen