Tidsskriftlesesirkel #15 med Ny Tid

Torsdag 18. april 2024 inviterer Tekstallmenningen og Tekstallianse til tidsskriftlesesirkel for deg som ikke har norsk som ditt førstespråk. Lesesirkelen vil foregå i Tekstallmenningens lokaler i Markeveien 4 i Bergen.

Teksten som skal diskuteres er «Vi er den glemte generasjonen i Irak» av Truls Lie, som ble publisert i den siste utgaven av tidsskriftet Ny Tid. Teksten er en samtale med den irakiske regissøren og produsenten Karrar Al-Azzawi om blant annet filmen «Baghdad on Fire», som handler om mobiliseringen av ungdom som kjemper for forandring i Irak.

Lesesirkelen ledes av Berit Sandvei. Hun har magistergrad i latinamerikansk historie, og er særlig opptatt av hvordan kriser i et samfunn påvirker det kollektive minnet. Sandvei har tidligere vært forlagsredaktør i norsk som andrespråk hos Fagbokforlaget, og hun underviser nå i norsk ved Folkeuniversitetet.

Samtalen på Tidsskriftlesesirkelen vil foregå på norsk, og alle nivåer av norskferdigheter er hjertelig velkommen. Det er gratis å delta på lesesirkelen, og deltakere kan få et gratis eksemplar av tidsskriftet Ny Tid på forhånd. Dette kan hentes hos Tekstallmenningen i Bergen før lesesirkelen.

Det er ikke et krav å være påmeldt på arrangementet: her er det lov å bare stikke innom.

Filmen som er omtalt i artikkelen kan ses gratis her: https://tv.nrk.no/se?v=KOID75002023

Tidsskriftlesesirkelen er støttet av Bergesenstiftelsen og Bergen kommune.

Velkommen til Tidsskriftlesesirkel!

Dato

18 apr 2024
Utløpt!

Tid

18:00 - 20:00

Sted

Tekstallmenningen
Markeveien 4B

Arrangør

Tekstallianse
E-post
kontakt@tekstallianse.org

Andre Arrangører

Tekstallmenningen
Nettsted
Tekstallmenningen