TIDSSKRIFTLESESIRKEL #14: Tirsdag 19. mars 19:00-21:00

TIDSSKRIFTLESESIRKEL #14: Tirsdag 19. mars 19:00-21:00
 
Tirsdag 19. mars 2024 inviterer Tekstallmenningen, tidsskrift- og småforlagssentralen, til tidsskriftlesesirkel for deg som ikke har norsk som førstespråk. Lesesirkelen vil foregå hos Elefanten på Bokhuset i Stavanger (Erfjordgata 8, Stavanger).
 
Samtalen ledes av Elsa Di Valerio. Teksten som skal diskuteres er «Nakba, Sumud og Intifada: En personlig ordbok for palestinsk tap og motstand» av Rana Issa, som ble publisert i den siste utgaven av tidsskriftet DER. «Nakba, Sumud og Intifada» er en biografisk tekst hvor Rana Issa ser tilbake på oppveksten i en palestinsk familie der politikk og frigjøringskamp preget hverdagen. Med bakgrunn i språk- og oversettelsesarbeid, bruker Issa tre sentrale begrep i den palestinske frigjøringskampen for å utforske hvordan språk, identitet og perspektiv er tett vevd sammen i verdens lengst pågående og uløste flyktningsituasjon. 
 
Rana Issa er kunstnerisk leder i den Oslo-baserte organisasjonen «Masahat For Arab Culture In Exile, og publiserte boka «The Modern Arabic Bible» i 2023.
 
Samtaleleder Elsa Di Valerio kommer fra Stavanger og er Midtøstenviter med bakgrunn i journalistikk og arabisk. Hun har jobbet som oversetter, observatør på Vestbredden, journalist og lærer. 
 
Samtalen på Tidsskriftlesesirkelen vil foregå på norsk, og alle nivåer av norskferdigheter er hjertelig velkommen. Det er gratis å delta på lesesirkelen, og deltakere kan få et gratis eksemplar av tidsskriftet DER på forhånd. Dette kan hendte på Bokhuset i Stavanger før lesesirkelen. 
 
Det er ikke et krav å være påmeldt på arrangementet: her er det lov å bare stikke innom.
 
Tidsskriftlesesirkelen er støttet av Bergesenstiftelsen og Bergen kommune.
 
Velkommen til Tidsskriftlesesirkel!

Dato

19 mar 2024
Utløpt!

Tid

19:00 - 21:00

Sted

Stavanger
Erfjordgata 8

Arrangør

Organizer Name
E-post
kontakt@tekstallianse.org