Tema: Bokloven

Tekstallianse inviterer til et møte for å informere og diskutere forslaget til boklov med høringsfrist 18. november.

Tidligere biblioteksjef ved Bergen Offentlige Bibliotek og Sølvberget, Leikny Haga Indregaard gir oss et innblikk i forslaget til ny boklov og hvilke konsekvenser den får for bransjen. Eirik Bø fra Pelikanen forlag og Tekstallianse snakker om hvilke diskusjoner og avveininger som ligger til grunn for de mest brennbare paragrafene og hva som kan være verdt å gripe tak i opp mot høringsfristen.

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen sier i en pressemelding at Norge har fått en boklov som skal sikre kvalitet, mangfold, bredde og tilgang for alle.
 
– Vi vil at leserne skal ha et mangfold av titler å velge mellom, samtidig som forfatterne får ordentlig betalt. Det skal være like muligheter og tilgang uavhengig av hvor du bor, og det skal være rom for å både skape nye forfatterstemmer samtidig som man ivaretar de mer etablerte. Da er det viktig at vi lovfester noen prinsipper for regulering av bokbransjen. Vi vil sikre fastprissystemet og sørge for bredde, kvalitet og forutsigbarhet, både for leserne og for bransjen, sier Trettebergstuen.
 
Meld deg på innen 31. oktober kl. 12:00.
Møtet er et samarbeid mellom Norsk Forfattersentrum, Rogaland Forfatterlag og Tekstallianse 

Dato

01 nov 2022
Utløpt!

Tid

19:00 - 20:30

Sted

Bokhuset
Kirkegata 40, 4006 Stavanger