Tekstlunsj #27 med Annette Orre: Hva skjer i Storbritannia?

Norske forlag og bokhandler har de siste årene meldt om dramatisk fall i boksalget. Derfor ble vi overrasket da Bok365 i slutten av mai skrev om rekordhøye forlagsinntekter i Storbritannia.

Kan dette stemme, og hva er i så fall forklaringen? Skyldes det BookTok, en vellykket leselyststrategi eller noe helt annet? Har denne voldsomme veksten konsekvenser for det norske bokmarkedet, og er det ting den norske bransjen og politikere kan lære av britene?

Vi er så heldige at vi har Annette Orre, sjefredaktør for oversatt litteratur i Aschehoug og tidligere journalist og agent i Oslo Literary Agency, med oss til å analysere saken. Hun jobber tett på den internasjonale bokbransjen, og vil dele perspektiver fra det engelskspråklige markedet og vil kunne si noe om hva som rører seg både ute og hjemme.

Tekstlunsj – Tekstallianses digitale møteplass

En tirsdag i måneden inviterer vi til en uformell, digital felleslunsj med kolleger og aktører i litteraturfeltet fra (hjemme)kontor og skrivestuer i hele landet. Vi starter med en innledning om et aktuelt tema, og åpner deretter for samtale om dette eller andre tema deltakerne vil snakke om. Møtet starter kl. 12, og vi har satt av en time, men man kan delta så lenge det passer i arbeidsdagen.

Du trenger ikke være medlem av Tekstallianse for å delta, alle er hjertelig velkommen.

Lenke til Tekstlunsj: https://us06web.zoom.us/j/84766624571

Dato

18 jun 2024

Tid

12:00 - 13:00

Sted

Zoom
Digitalt

Arrangør

Tekstallianse
E-post
kontakt@tekstallianse.org