Sabotasjeseminar (Sabot film 1-11 #audiaturforlag)

Sabot film 1-11 #audiaturforlag
Med bidrag av: Jonas Bals, Sohini Basak, Ida Börjel, Joshua Clover, Amy de’Ath, Steven J Fowler, Maja Darkest Karlsson, Morten Langeland, Samira Negrouche, Mikkel Bolt Rasmussen, Galina Rymbu og Sabot_Mex.
Audiatur har nylig utgitt Ida Börjels «Miximum Ca Canny Sabotasjemanualene: you cutta da pay, we cutta da shob» for fjerde gang, denne gangen på norsk. Første gang var i 2013, på svensk i Norge. Nå har den mutert. Audiatur skyter seg gladelig i foten. Boka har også kommet på dansk og engelsk i mellomtida. Du har kanskje aldri hørt om Ida Börjel? Du trenger absolutt ikke skamme deg for det. Ikke det minste. Langt i fra. Tvert i mot. Bare kjør på.
Selvfølgelig kan ikke Sabotasjemanualene være samme bok, alle vet at dobbelpublisering åpner opp en portal til dødriket. Ida Börjel har nemlig invitert en drøss med andre kunstnere og poeter, men ikke for å forskjønne eller underbygge bokens budskap. De har blitt invitert til å ødelegge! Så på ca. annenhver side så blir boken sabotert av en eller annen prisbelønnet og stipendiert trickster fra de globale jaktmarkene. Designerteamet Eller med A har hatt hendene fulle.
Menneskelig aktivitet lyder visse nytteprinsipper. Bare idioter graver et hull om de ikke tenker å gjemme noe i det. Ingen graver i søppelkasser bare for gøy. Ingen snakker lenger, om de ikke har noe ordentlig å si. Det er viktig at vi tar situasjonen på alvor6. Alle ser ut til å ha forstått det, bortsett fra Ida Börjel.
Sabotasjemanualene handler om å kaste skoene sine i trykkpressen, pisse i brønnen, tette doen, punktere biler, sage over greina man sitter på, misforstå beskjeder, legge stor vekt på alt som kommer til å gå over av seg selv, hoste på dørhåndtaket selv om man føler seg syk eller rett og slett snu seg i graven – altså å føkke opp alt som får hjulene til å gå rundt.
Et første sabotasjeseminar ble avholdt i Publication Studios lokaler i Malmö i 2014. Nå er tiden inne for å arrangere et nytt seminar.
Seminaret arrangeres av Audiatur – Festival for ny poesi i samarbeid med Tekstallianse og er støttet av Bergen kommune og Norsk Kulturråd.
Mer info/fullstendig program: www.audiatur.no/festival

Dato

20 des 2020
Utløpt!

Tid

15:00 - 17:00

Sted

Online