Nobelprisen i litteratur

Tekstallianse og Litteratursymposiet i Odda inviterer til en samtale om Nobelprisen i litteratur og årets prisvinner. Frode Helmich Pedersen er vår kommentator, og Hilde Sandvik leder samtalen. Den siste gjesten blir invitert etter annonseringen torsdag 8. oktober.

Nobelprisen er den mest prestisjetunge litteraturprisen i verden. Ifølge Alfred Nobels testamente skal Nobelprisen i litteratur gå til «den som innenfor litteraturen har produsert det mest utmerkede i idealistisk retning».

Utmerkelsen har blitt delt ut av det svenske litterære selskapet Svenska Akademien siden 1901, som flere ganger har vært gjenstand for kritikk av ulike grunner.

Prisbeløpet var i 2019 satt til ni millioner svenske kroner.

Om deltakerne:

Vi vil invitere en aktuell gjest med relevant kunnskap om eller tilknytning til prisvinneren etter kunngjøringen dagen før samtalen.

Frode Helmich Pedersen er forfatter og førsteamanuensis i nordisk litteratur ved Universitetet i Bergen. Han har også vært litteraturkritiker i Bergens Tidende og Morgenbladet i en årrekke, og vært redaksjonsmedlem i tidsskriftene Prosopopeia, Vagant og Vinduet.

Hilde Sandvik er journalist, forfatter og sjefredaktør i Broen.xyz.

Foto:

Frode Helmich Pedersen: Universitetet i Bergen
Hilde Sandvik: Helge Skodvin
?: Matt Walsh

Arrangementet vil bli strømmet til vår kanal Tekst-TV.

Dato

09 okt 2020
Utløpt!

Tid

14:00 - 15:00

Sted

Odda Kino
Litteratursymposiet i Odda