Litteraturpolitikk

Tekstallianse og Litteratursymposiet i Odda har invitert Kari Marstein og Anne Oterholm til en faglig samtale om litteraturpolitikk. Samtalen ledes av Hilde Sandvik, og tar utgangspunkt i samtalen Litteraturøkonomi.

Regjeringens hovedformål i litteraturpolitikken er å legge til rette for kvalitet, bredde og mangfold i innhold og sjangere både innen fag- og skjønnlitteratur, og tilgjengelighet for leserne. Hvordan fungerer dette i praksis for forlagshusene, og bidrar dagens politiske virkemidler til formålet?

Statssekretær Gunhild Berge Stang vil holde en avsluttende kommentar etter samtalen.

Vi har stilt spørsmålene: Bidrar dagens virkemidler til formålet? Hvilke analyser har Kulturdepartementet gjort av tiltakene og resultatene av disse? Er det reflektert rundt den offentlige støtten og mulige krav i forhold til eierstrukturer og økonomisk utbytte i bransjen? Hvilke grep kan tas for å bedre betingelsene for de uavhengige næringsaktørene?

Om deltakerne:

Kari Marstein er sjefredaktør for norsk skjønnlitteratur i Gyldendal Norsk Forlag. Hun har tidligere jobbet som blant annet oversetter, manuskonsulent, tidsskriftredaktør og programleder i NRKs Leseforeningen.

Forfatter, skribent og kritiker Anne Oterholm er rådsmedlem i Kulturrådet og leder forfatterstudiet ved Universitetet i Tromsø. Hun var leder av Den Norske Forfatterforening i perioden 2005-2012.

Hilde Sandvik er journalist, forfatter og sjefredaktør i Broen.xyz.

Gunhild Berge Stang er statssekretær for Abid Raja i Kulturdepartementet. Hun er utdannet arkeolog og har vært fylkes- og stortingspolitiker for Venstre siden 2013. Hun var i perioden 2015-2019 ordfører i Fjaler kommune.

Foto:

Kari Marstein: Gyldendal forlag
Anne Oterholm: Pernille Marie Walvik
Gunhild Berge Stang: Ketil Frøland/Kulturdepartementet
Hilde Sandvik: Helge Skodvin

Arrangementet vil bli strømmet til vår kanal Tekst-TV.

Dato

08 okt 2020
Utløpt!

Tid

15:00 - 16:00

Sted

Odda Kino
Litteratursymposiet i Odda