Hvordan redigere en god forside på nett og få folk til å lese artiklene dine?

I dette kurset deler Brage Lie Jor, som blant annet har jobbet med frontredigering på nett i Dagbladet, NRK, Khrono og Morgenbladet, noen generelle tips og triks til hvordan man trekker folk inn på forsida og videre inn i artiklene som ligger der.

I en verden der aktører som Google og Facebook kontrollerer stadig mer av både mediemarkedet og internett for øvrig, blir redaksjonene rundt om mer og mer avhengige av å ha gode forsider som gjør at leserne kommer tilbake og finner innhold de har lyst til å lese.

En godt redigert forside er avgjørende for at leserne skal tenke at de har lyst til å komme tilbake igjen til nettsida di. Lesere som kommer inn via forsida er også statistisk sett mer tilbøyelige til å lese flere artikler og bli værende lenger i ditt univers, enn lesere som kommer fra sosiale medier eller Google.

  • Hvordan prioritere hvilke saker som skal være hvor
  • Bildebruk på forsider
  • Hva er en god vinkel
  • Hemmelige triks for å gi inntrykk av at man er en større redaksjon enn man er
  • Tekniske tips til laging av pene forsider
  • Spørsmål og svar

Tid og sted: På Zoom 27. august kl. 10.00-13.00 (Pause fra 11.30-12.00)

Pris: Gratis

Påmelding her. Frist for påmelding 26. august kl. 12.00.

Brage Lie Jor er ansatt i Publish Lab som tilbyr Labrador CMS, en moderne publiseringsløsning for nettpublikasjoner, med vekt på brukervennlighet og fleksibilitet.  Labrador CMS ble utviklet av Dagbladet fra 2008 og skilt ut som egen virksomhet i 2011. Tekstallmenningen har en gunstig avtale med Publish Lab for  tidsskrifter.

Dato

27 aug 2024

Tid

10:00 - 13:00

Sted

Zoom
Digitalt

Arrangør

Norsk tidsskriftsforening

Andre Arrangører

Tekstallianse
E-post
kontakt@tekstallianse.org
Tekstallmenningen
Nettsted
Tekstallmenningen