Dybdeintervju med Arne Lygre: Så helstøpt at det ikke kan mistolkes?

I samarbeid med Bergen Dramatikkfestival inviterer vi til dybdeintervju med Arne Lygre.

Teksten og regissøren plasseres ofte i et spenningsforhold når det kommer til hvem som skal forme uttrykket til en forestilling. Mens noen dramatikere gladelig gir regissøren full frihet til å gjøre hva hen vil, vil andre i større grad legge føringer for hvordan teksten iscenesettes. Arne Lygre har uttalt at han jobber med ideal om at teksten skal være så formmessig helstøpt at det vesentlige ikke kan mistolkes. Samtidig har han en filosofi om at teksten er åpen; hans kunstverk er tekst, mens teaterets kunstverk er forestillingen.

Lygre er en av våre mest bejublede samtidsdramatikere, både nasjonalt og internasjonalt, og har med et renskåret og konsentrert uttrykk utviklet en distinkt signatur. I dette arrangementet dybdeintervjues Lygre av kritiker og dramaturg Mariken Lauvstad om veien til sitt eget formspråk, og strategier som kan anvendes for å meisle ut et kunstnerisk konsentrat i en prosess.

I forkant av intervjuet presenteres en iscenesatt lesning av Arne Lygres en-akter DU FINNES fra MINNETRILOGIEN, som kan leses mer om her.

Pris: 100/50 kr. Kjøp billett her. 

Dato

28 aug 2022
Utløpt!

Tid

15:00 - 16:00

Sted

Cornerteateret
Cornerteateret