Bransjesamling i Rogaland

Tirsdag 30. april inviterer Tekstallianse, Bokhuset og Sølvberget til bransjesamling for litteraturfeltet i Rogaland!

Samlingen vil foregå på Sølvberget 30. april fra kl. 14–1630, med lett servering.

Først vil Rogaland Fylkeskommune ved Jon Inge Zazzera og Anders Jaavik gi oss et innblikk i arbeidet med den nye kulturplanen: Regionalplan for kultur og idrett i Rogaland 2024–2036.

Så orienterer Siri Oddfjell Risdal ved Rogaland fylkesbibliotek om det nystartede arrangørnettverket for bibliotek, som kan skape nye muligheter for lokale forfattere og være til inspirasjon for andre arrangører.

Deretter vil Anne Arnesen Mørch, daglig leder i Tekstallianse – nettverk for litteratur, tidsskrift og kritikk i Vestland og Rogaland, fortelle om deres medlemstilbud og arbeid for litteraturfeltet i regionen. Hun vil også oppdatere oss om det nyetablerte Forum for uavhengige aktører i bokbransjen, som tar sikte på å styrke vilkårene for uavhengige utgivere og bokhandlere over hele landet. 

Siden inviterer vi alle deltakerne til en åpen diskusjon om hva dere ser av utfordringer, muligheter og ønsker for bransjen i regionen. Hvordan kan de store institusjonene, som bibliotek og litteraturhus, inkludere og fremme lokale aktører? Hva slags faglig program og praktisk og strategisk bistand ønsker dere fra Tekstallianse?

Påmelding til samlingen gjøres per e-post til: anne@tekstallianse.org
Eventuelle oppdateringer i programmet legges ut på tekstallianse.org.

Senere på kvelden er alle invitert til lanseringen av Bjørn Arild Erslands seneste bok Første klasse – det året vi lærte bokstavene kl. 1900 på RY. Mer informasjon om lanseringen her.

Velkommen!

Dato

30 apr 2024
Utløpt!

Tid

14:00 - 16:30

Sted

Sølvberget bibliotek og kulturhus
Sølvberggata 2, 4006 Stavanger

Arrangør

Tekstallianse
E-post
kontakt@tekstallianse.org

Andre Arrangører

Bokhuset