Arrangørsamling på LitFestBergen!

Tekstallianse, Litteraturhuset i Bergen og LitFestBergen inviterer til regional arrangørsamling for litteraturbransjen.Vi inviterer små og store arrangører fra Vestland og Rogaland til å samles for litt faglig påfyll og diskusjon – i tillegg til internasjonal litteraturfestival. Alle deltakere er invitert til mottakelse i forbindelse med åpningen av LitFestBergen 2023, og får tilbud om festivalbilletter til redusert pris. Vi vil gi reisestøtte til dem som har behov for det.

Det faglige programmet finner sted fra 13.00 til 15.30

Bærekraftige litteraturarrangementer
Under LitFestBergen 2022 inviterte vi til samtalen Berekraftig litteraturproduksjon, og sendte ut en spørreundersøkelse om digital distribusjon av litteratur og litterære samtaler. Denne har også blitt formidlet til deltakere på Norsk litteraturfestival på Lillehammer, Kapittel, Jorddøgn og Litteratursymposiet i Odda. Vi har invitert prosjektleder og konsulent for bærekraft i kulturbransjen Linnéa Svensson til å analysere resultatene og gi oss noen verktøy til å jobbe med bærekraft som litteraturarrangører. Prosjektet er et samarbeid med Nordisk Hus på Færøyene og en del av prosjektet Sustainable Living

Regionale samarbeid
Vestland fylkeskommune har lagt frem sitt høringsutkast til sin langsiktige kulturplan, og det er stort fokus på samarbeid mellom aktører i regionen. Hva innebærer dette, hvordan skal det realiseres og hva er de ønskede resultatene for oss og for politikerne? Vi har invitert representanter fra Vestland og Rogaland fylke til å dele synspunkter og erfaringer som utgangspunkt for en åpen samtale. Vi vil også gjerne høre fra et utvalg arrangører, og Tekstallianse vil koordinere dette før samlingen. Kom med innspill til kontakt@tekstallianse.org.

Internasjonalt perspektiv
Aimée van Wylick er Creative Producer i Boxroom Productions og International Literary Festival Dublin. Hun vil gi et innblikk i hvordan de jobber og dele noen erfaringer til inspirasjon og ettertanke.

Påmelding til arrangørsamlingen her. 

LitFestBergen
Alle deltakere er invitert til mottakelse i Håkonshallen kl. 16.00. På mottakelsen blir det buffet og servering av drikke i regi av Bergen kommune. Festivalen finner sted fra 8. til 12. februar, og deltakere på bransjetreffet kan få kjøpe festivalbilletter til redusert pris. Velg alternativet BT fordel TicketCo. Årets festivaltema er raseri, og vi ser frem til fem dager med norsk og internasjonal sakprosa og skjønnlitteratur fra alle kontinenter.

Påmelding til mottakelsen her.

Se fullt festivalprogram her.

Praktisk informasjon:

Når deltakerne har betalt arbeid i en kulturinstitusjon/ -organisasjon, forventes det at arbeidsgiver dekker reise og opphold. I tilfeller der deltakerne er selvstendig næringsdrivende eller representerer frivillige lag og organisasjoner, kan man be om reisestøtte på inntil 1750,–.
Frist for påmelding med reisestøtte er fredag 20. januar 2023.

Dersom dere har behov for overnatting, er dere velkommen til å benytte Tekstallianse sin hotellavtale med De Bergenske. Mer info finner du her.

Meld deg på mottakelsen i Håkonshallen her.

Dato

08 feb 2023
Utløpt!

Tid

13:00 - 15:30

Sted

Litteraturhuset i Bergen
Østre Skostredet 5-7 5017 Bergen
Nettsted
https://www.litthusbergen.no