Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Litteraturpolitikk

8. oktober kl. 15:0016:00

Tekstallianse og Litteratursymposiet i Odda har invitert statssekretær Gunhild Berge Stang og Anne Oterholm til en faglig samtale om litteraturpolitikk. Samtalen ledes av Hilde Sandvik, og tar utgangspunkt i samtalen Litteraturøkonomi.

Regjeringens hovedformål i litteraturpolitikken er å legge til rette for kvalitet, bredde og mangfold i innhold og sjangere både innen fag- og skjønnlitteratur, og tilgjengelighet for leserne.

Bidrar dagens virkemidler til formålet? Hvilke analyser har Kulturdepartementet gjort av tiltakene og resultatene av disse? Er det reflektert rundt den offentlige støtten og mulige krav i forhold til eierstrukturer og økonomisk utbytte i bransjen? Hvilke grep kan tas for å bedre betingelsene for de uavhengige næringsaktørene?

Om deltakerne:

Gunhild Berge Stang er statssekretær for Abid Raja i Kulturdepartementet. Hun er utdannet arkeolog og har vært fylkes- og stortingspolitiker for Venstre siden 2013. Hun var i perioden 2015-2019 ordfører i Fjaler kommune.

Forfatter, skribent og kritiker Anne Oterholm er rådsmedlem i Kulturrådet og  leder forfatterstudiet ved Universitetet i Tromsø. Hun var leder av Den Norske Forfatterforening i perioden 2005-2012.

Hilde Sandvik er journalist, forfatter og sjefredaktør i Broen.xyz.

Foto:

Gunhild Berge Stang: Ketil Frøland/Kulturdepartementet
Hilde Sandvik: Helge Skodvin
Anne Oterholm: Pernille Marie Walvik

Arrangementet vil bli strømmet til vår kanal Tekst-TV.

Detaljer

Dato:
8. oktober
Tid
15:00 – 16:00
Kategorier for Arrangement:
,

Sted

Odda Kino
Litteratursymposiet i Odda
Odda, Norge