Artists in residency

Under er en oversikt over alle residencies vi kan tilby! Velg fylke  og kommune under. 

Rogaland Fylkeskommune tilbyr hvert år kunstnere fra inn- og utland muligheten til å leie tre kunstnerboliger gratis. For mer informasjon Rogaland Fylkeskommune sine nettsider.

Boligene ligger mellom Hå gamle prestegard og Obrestad havn. Kunstnerboligen/leiligheten er huset nede til høyre i bildet.

Tilbudet omfatter to ulike enheter:
Fyrmesterboligen har et lite kjøkken, en stue, tre soverom (et med dobbelseng og to med køyesenger) samt toalett og bad. Boligen er utstyrt med møbler og kjøkkenutstyr.

Hybelen har bad, soverom med en seng og stue/kjøkken i et. Den er utstyrt med møbler og kjøkkenutstyr.

Sola kommune tilbyr et gratis opphold i kunstnerleiligheten på øya Rott.

Kunstnere som ikke har hatt opphold på Rott tidligere blir prioritert i denne rekkefølgen:

  • Kunstnere med tilhørighet til Sola.
  • Kunstnere med tilhørighet til Rogaland.
  • Kunstnere fra inn- og utland som ønsker et arbeidsopphold på Rott.

Mer informasjon finner du på Sola kommune sine nettsider.

Kunstnerboligen finner du på Sagå, i en leilighet i tredje etasje. I tillegg til denne, rommer bygningen et festlokale i andre etasje og kaffebar i første etasje. Sagå drives som en stiftelse. 

Det er ikke butikk på Rott, så mat og drikke må en ordne selv før en kommer til øya. I tillegg må en ha med sengetøy og håndklær, både til personlig bruk og til kjøkkenet.

Utsira kommune er Norges minste og ligger vest i havet for Haugesund med gode båtforbindelser.

Kunstnerleiligheten er i en tomannsbolig som er bygd på slutten av 1950-tallet, og den er nyoppusset. Leiligheten har opprinnelig vært bebodd av en fyrvokterfamilie. Alle bygninger ved Utsira Fyrstasjon er fredet i henhold til kulturminneloven. Leiligheten har stue, kjøkken, arbeids- og utstillingslokale, bad og to soverom med fire sengeplasser.

Se Utsira kommune sine nettsider for mer informasjon.

Helt ved kaikanten i Nordrevågen ligger Bølgen. Leilighetene ligger ved havnen i Nordevågen der rutebåten Utsira anløper. Leilighetene er fra 2011 og har flott havutsikt. Leiligheten er totalt på ca. 85 kvm. 

T-YARD Writers Residency er et samarbeid mellom designeren T-Michael, Entrée og Tekstallianse, og tilbyr kunstnere fra alle felt opptil 3 ukers opphold i en leilighet i Bergen sentrum. I tillegg gis det er stipend for å dekke tekstproduksjon, reise- og matutgifter med mer. Under oppholdet vil vi også sørge for introduksjoner til relevante folk, skapere og miljøer, og muligheten til å delta på arrangementer som skjer i Bergen under oppholdet.