Ny frist! Praktikanter søkes til Frisk forlag

Produsentfaglig praksisprogram

Tekstallianse vil styrke kompetansen til og fellesskapet for produsenter og prosjektledere i litteraturfeltet. Vi igangsatte høsten 2019 et praksisprogram med fokus på administrative og produksjonsrelaterte oppgaver på praksisplasser i litteraturfeltet på Vestlandet.

To praktikanter er allerede satt for Mangschoug forlag og Nordisk Barnebokkonferanse, så nå ser vi etter den siste praktikanten for våren 2023.

Vi tilbyr:

En relevant praksisplass med egen mentor på arbeidsplassen.

Faglig fellesskap mellom praktikantene og på Tekstallianse sine aktiviteter.

Et samlet honorar på 15 000 kr.

Reisekostnader knyttet til praksisen.

I 2023 vil vi arrangere en samling for alle praktikanter fra programmet siden oppstart i 2019.

Vi søker:

Personer som er basert i Rogaland fylke med en ambisjon om å jobbe med litteratur og med interesse og engasjement for administrasjon og produksjon. Du må gjerne kombinere praksisen med studier, jobb eller annen frilansaktivitet.

Praktikantprogrammet innebærer en forpliktelse til om lag 20-22 arbeidsdager i perioden januar-juni 2023 fordelt på et vis som er tilpasset arbeidsplassen. Arbeidsoppgaver kan tilpasses praktikantens kompetanse og oppdragsgivers behov, men skal være knyttet til produsentfunksjoner. Praksisprogrammet tar utgangspunkt i en dag i uken, men det vil være nødvendig å avtale struktur og arbeidstid direkte med mentor.

Frisk forlag (Stavanger)

Frisk forlag ble grunnlagt av helsepersonell i 2013. FRISK gir ut populær sakprosa, i hovedsak innen helse og livsstil. Vi har et mål om at våre bøker skal brukes, vare lenge og være relevante år etter år. Under FRISK ligger også Organized.no (planleggere og papirprodukter) og RISK forlag (oversatt skjønnlitteratur). Ditt arbeidssted vil være ved kontoret i Stavanger, som av BYAS ble kalt «et av byens kuleste kontor».

Mentorer: Tine Kyrkjeeide (admin.ansvarlig) og Kathrine Vigdel (redaktør)
Oppstart: Medio mars
Hjemmeside: friskforlag.no

Hvordan søke?

Send en epost til kontakt@tekstallianse.org med CV og søknad. Oppgi også mulighet for digital og/eller fysisk tilstedeværelse på arbeidsplassen. Frist onsdag 1. februar kl 12.00.