Tekstallianse på Litteratursymposiet i Odda 2020

Tekstallianse samarbeider med Litteratursymposiet i Odda om en studioscene i Odda Kino med Hilde Sandvik som programleder. Litteraturøkonomi, litteraturpolitikk og Nobels litteraturpris står på agendaen.

Vi har fokus på faglige samtaler med tre deltakere, og på den måten håper vi å få til både dybde og konstruktiv dialog, samtidig som vi klarer å ivareta smittevern på scenen. 

Vi stiller fagpersoner og kulturministerens statssekretær spørsmål som:
Tilfaller hovedvekten av de offentlige virkemidlene de store konsernene som utbetaler direktørlønn, eierutbytte og konsernbidrag i tråd med privat næringsliv? Er konkurransesituasjonen diktert ut fra deres egne, kommersielle hensyn? Hvordan påvirker den økonomiske strukturen og dagens politiske virkemidler mangfoldet, kvaliteten og formidlingen av den norske litteraturen? Hvilke analyser har Kulturdepartementet gjort av tiltakene og resultatene av virkemidlene? Er det reflektert rundt den offentlige støtten og mulige krav i forhold til eierstrukturer og økonomisk utbytte i bransjen? Hvilke grep kan tas for å bedre betingelsene for de uavhengige næringsaktørene?

Til samtalen om Nobels litteraturpris vil den siste gjesten inviteres etter kunngjøringen dagen før samtalen. Vi håper og tror at en relevant aktør med kjennskap til prisvinneren vil være tilstede på festivalen eller tilgjengelig på kort varsel.

Programmet vil ha publikum i tråd med gjeldende smittevernregler, og bli strømmet til internett via våre kanaler.

Program: 

Torsdag 8. oktober kl 13.00-14.00
Litteraturøkonomi m/ Tore Slaatta og Anne Oterholm

Torsdag 8. oktober kl 15.00-16.00
Litteraturpolitikk m/ Gunhild Berge Stang og Anne Oterholm

Fredag 9. oktober kl 14.00-15.00
Nobels litteraturpris m/ Frode Helmich Pedersen og en gjest som inviteres etter kunngjøringen torsdag 8. oktober. 

Hilde Sandvik er programleder for alle samtalene. 

Velkommen!!