Vi søker daglig leder for Tekstallmenningen AS – tidsskrift- og småforlagssentralen

[et_pb_section fb_built=»1″ _builder_version=»4.4.5″ background_color=»rgba(0,0,0,0)» custom_padding=»0px|||||»][et_pb_row _builder_version=»4.4.5″ width=»100%»][et_pb_column type=»4_4″ _builder_version=»4.4.5″][et_pb_text _builder_version=»4.4.5″]

Vil du etablere og drive en ny, nasjonal sentral for kulturtidsskrifter? Tekstallianse søker daglig leder til prosjektet.

Tekstallmenningen AS – tidsskrift- og småforlagssentralen

Foreningen Tekstallianse ble i mai 2019 stiftet som en samarbeidsorganisasjon for litteraturfeltet på Vestlandet, og har til formål å fremme skriftkulturen i regionen.

Norske kulturtidsskrifter har behov for en koordinert satsning på abonnements- og distribusjonstjenester. Tekstallianse vil derfor starte opp en nasjonal sentral i Bergen med ulike støtte- og servicefunksjoner. Tekstallmenningen skal være en selvstendig bedrift, og har allerede fått oppstartsstøtte fra Kulturrådet
og Fritt Ord. I etableringsfasen vil arbeidet foregå i tett kontakt med initiativtakerne Tekstallianse, Norsk tidsskriftforening og tidsskriftet Vagant.

Tekstallmenningen vil tilby tjenester som distribusjon, abonnementshåndtering, markedsføring og salgsfremmende tiltak. I tillegg skal bedriften tilby og tilrettelegge for relevante kurs, veiledning og nettverk.

Det finnes også et behov for de samme tjenestene blant småforlag, og vi har på sikt som mål å inkludere dem i den nye sentralen.

Det skal etableres en bærekraftig økonomisk struktur for bedriften, og nødvendig finansiering i tråd med denne. Daglig leder skal realisere etableringen og iverksette driften i tråd med forutsetningene.

Om stillingen

Daglig leder skal ha kompetanse innen administrasjon, merkantil drift og politiske prosesser, i tillegg til kunnskap og forståelse for tidsskriftenes kjernevirksomhet. Det er et mål å utgjøre en positiv kraft og være en styrkende medspiller for aktørene i feltet, nasjonalt og regionalt.

Kvalifikasjoner:

  • Relevant bedrifts- og/eller prosjektledererfaring.
  • God økonomiforståelse og erfaring med budsjettansvar er en forutsetning. Erfaring med offentlige finansieringskilder er en fordel.
  • Gjerne relevant utdannelse. 
  • Gode skriftlige og muntlige kommunikasjonsevner. Det er en forutsetning å beherske norsk eller et annet skandinavisk språk.
  • God forståelse for datasystemer og erfaring med databehandling.
  • Dyktig i forhandling, innsalg og presentasjon.

Stillingen byr på varierte arbeidsoppgaver som strekker seg fra overordnet strategi og ledelse til drift og utvikling. Oppgavene omfatter finansiering, økonomiarbeid, ansettelser og personalansvar, søknadsskriving og rapportering, kommunikasjon og generell drift. 

Stillingen rapporterer til styret i Tekstallmenningen AS.

Ansettelsen er i utgangspunktet fast i full stilling, men kan tilpasses rett person. Tiltredelse, lønn og øvrige betingelser etter avtale. Arbeidssted er Bergen sentrum.

For mer informasjon, kontakt styreleder Inga Moen Danielsen på tlf. 984 92 514

Søknadsfrist: Torsdag 16. april 2020

Søknad registreres på finn.no

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]