Nye produsentpraktikanter i litteraturfeltet på Vestlandet

Tekstallianse vil styrke kompetansen til og fellesskapet for produsenter og prosjektledere i litteraturfeltet som en del av vårt program innen regional bransjeutvikling. Vi igangsatte høsten 2019 et praksisprogram med fokus på administrative og produksjonsrelaterte oppgaver på praksisplasser i litteraturmiljøet i Bergen og på Vestlandet. Vi har avsluttet første omgang, og vi er veldig glad for både kompetanseheving og nye relasjoner.

Det ble for våren 2020 utlyst praksisplasser ved Northing, Mangschou forlag, Poesidigg, Sentralbadet Litteraturhus og Bergen Dramatikkfestival. Sentralbadet Litteraturhus måtte dessverre utgå som praksisplass på grunn av endring i tilgjengelighet for mentor.

Vi søkte personer med en ambisjon om å jobbe med litteratur og med interesse og engasjement for administrasjon og produksjon. Det var mange gode og relevante søkere. I utvelgelsesprosessen har vi lagt vekt på administrativ utdanning, erfaring og ambisjon. Vi håper og tror at det er en god strategi for å få kandidatene kjapt ut i relevante oppdrag og på den måten fortsette å bygge et produsentfaglig miljø i litteraturfeltet på Vestlandet. 

Her er oversikten over deltakerne:  

Northing / Kinakaal Forlag / Northing Space
Mentor: Yilei Wang og Ben Wenhou Yu
Praktikant: Michael William Laundry 

Mangschou forlag 
Mentor: Åsne Bruvik Lie, redaktør 
Praktikant: Christina Stensland Olsen

Poesidigg
Mentor: Henning Bergsvåg
Praktikant: Eira Søyseth

Bergen Dramatikkfestival / Cornerstone
Mentor: Idun Vik
Praktikant: Marthe Melheim

Gratulerer!